Linisol Isolatie

Isolatietechniek

Staat isolatie van de technische installaties binnen uw bedrijf ook hoog op de agenda? Terecht! Goede isolatie van technische installaties kunnen u flink wat kosten besparen. Voor thermische isolatie, koude-isolatie, akoestische en brandwerende isolatie, bent u bij Linisol Isolatie Zuid aan het juiste adres. Al meer dan dertig jaar werken wij  aan isolatieprojecten in binnen- en buitenland. Veelal grote projecten, waarbij Linisol Isolatie Zuid vaak van de voorbereiding tot de uitvoering betrokken is.

Utiliteit/Industrie

Goed geïsoleerde leidingen kunnen u flink wat kosten besparen. Bovendien werkt u mee aan een beter milieu. Met goede isolatie speelt u namelijk in op de strengere regels rondom energieverbruik. Laat u door ons adviseren over welke isolatie-oplossing het beste bij u past.

Stijgende energiekosten en veranderende wet- en regelgeving op het gebied van milieu, hebben ervoor gezorgd dat bedrijven steeds meer waarde hechten aan goede isolatie van hun bedrijfsinstallaties. Goed geïsoleerde leidingen kunnen u een grote energie- én kostenbesparing opleveren. Bovendien verkleint u de kans op aanwezigheid van legionella en u werkt mee aan een beter milieu.

Met onze ruime ervaring kunnen wij een advies op maat geven over welke oplossing het meest geschikt is voor uw bedrijf. Onze vakmensen komen vervolgens de isolatie aanbrengen. Kortom: Van advies tot uitvoering kunt u bij ons terecht.

Tracing

Voorkomen dat leidingen en/of vaten in de winter bevriezen? Kies dan voor tracing. Een techniek die leidingen vorstvrij of op een bepaalde temperatuur houdt. Linisol Isolatie Zuid regelt de hele installatie, vanaf het ontwerp tot en met de montage. Bovendien zorgen wij ervoor dat u de prestaties kunt monitoren.

Drie veel voorkomende redenen voor het aanbrengen van tracing zijn vorstbeveiliging, temperatuurhandhaving en het opwarmen van leidingen en/of vaten. Bij vorstbeveiliging gaat het om bescherming tegen de effecten van temperaturen onder het vriespunt. Temperatuurhandhaving zorgt ervoor dat een bepaalde temperatuur constant wordt vastgehouden en niet per ongeluk (te veel) daalt en/of stijgt. Het opwarmen wordt vaak toegepast na een productiestop en de gewenste temperatuur zorgvuldig opnieuw moet worden bereikt.

Akoestische isolatie

Er is niks zo vervelend als geluidshinder. Inpandige leidingen, afvoer- rioolbuizen kunnen voor geluidsoverlast zorgen op de meest ongelukkige tijden. Linisol Isolatie Zuid helpt u met geluidsmetingen vooraf, het akoestisch isoleren van de geluidsbron én met de eindmetingen achteraf, zodat u het resultaat goed kunt beoordelen.

Isolatiematten en geluidsomkastingen

Door buizen en/of leidingen te omwikkelen met Rockwool, Merfolood of Sonorex Easytube akoestische isolatiematten, kunt u dit geluid sterk reduceren. En als ventilatoren, compressoren, hoge druk pompen of diesel motoren te veel lawaai maken, dan heeft Linisol Isolatie Zuid hier eveneens een passende oplossing voor: akoestische isolatiekasten. De geluidsisolerende kasten worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen, in vaste vorm of demontabel, en kunnen zo voor elke toepassing gebruikt worden.

Koude-isolatie

Ga condensatie, ijsvorming en energieverlies tegen, door isolatie aan te brengen. Linisol Isolatie Zuid heeft al meer dan 35 jaar ervaring met koude-isolatie voor utiliteits- en industriële doeleinden, onder andere door de toepassing van Armaflex, pir/pur en/of foamglas.

Koude-isolatie is noodzakelijk als bijvoorbeeld de temperatuur van een leiding lager is dan de omgevingstemperatuur. Isoleren gaat dan condensatie, ijsvorming en energieverlies tegen. Ter voorkoming van oppervlaktecondensatie, wordt de isolatiedikte dusdanig bepaald, dat de temperatuur van het buitenoppervlak nooit beneden het dauwpunt komt. Condens- en ijsvorming kunt u voorkomen door gebruik te maken van cellenisolatie, zoals Armaflex, pir/pur of foamglas. Linisol Isolatie Zuid heeft meer dan drie decennia ervaring hiermee en is tevens houder van het Armacell-garantplan.

Thermische isolatie

Een veilige omgeving voor uw werknemers? Kosten besparen? En een positieve bijdrage aan het milieu? Dat wilt u toch ook? Kies daarom voor thermische isolatie van Linisol Isolatie Zuid. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze, op basis van onze jarenlange ervaring.

AC/CV-leidingen transporteren warm en koud water en andere circulatie-vloeistoffen door het installatiesysteem van een gebouw. Het gebruik van thermische isolatieschalen draagt bij aan thermisch comfort en besparing, voorkomt vorming van condens en verbetert de akoestische prestaties van de installatie.

Veilig, kostenbesparend en milieubewust

Thermische isolatie zorgt ervoor dat u of uw medewerkers een verminderde kans hebben op het oplopen van verwondingen, wanneer u in contact komt met het materiaal van dit soort voorwerpen.

Met thermische isolatie wordt het bovendien gemakkelijker om de temperatuur van stoffen of gassen gelijk te houden. Dit zorgt ook voor lagere kosten, aangezien u veel energie zult besparen. En dat is ook nog eens goed voor het milieu. Een goed geïsoleerd gebouw draagt immers bij aan een vermindering van de opwarming van de aarde.

Isolatiematrassen

Voor reparatie of onderhoud is het  nodig dat regelmatig de isolatie van bepaalde onderdelen verwijderd moet worden. Voor bepaalde onderdelen, zoals turbines, pompen, mangatdeksels en instrumenten, zijn isolatiematrassen een goede oplossing.

Het voordeel van isolatiematrassen is dat deze volledig op maat gemaakt worden. De matras benadert de vorm van het object zo dicht mogelijk en biedt daarmee een optimale isolatie, die ook nog eens regelmatig en gemakkelijk aangebracht en verwijderd kan worden. Isolatiematrassen zijn er een duidelijk voorbeeld van dat in de praktijk de initiële investering voor isolatie wat hoger is, maar dat de onderhoudskosten hierdoor uiteindelijk beduidend lager uitvallen.