Linisol Asbestsanering

Onze aanpak

Linisol Milieutechniek is uw partner als het gaat om asbestsanering van bedrijfspanden en industriële gebouwen. Linisol Milieutechniek verzorgt asbestsanering bij grote bouwprojecten, uiteenlopend van Klasse 1, 2 en 2A-saneringen. Vooral de Klasse 2A-saneringen zijn onze specialiteit.

Wij werken veilig, volgens de meest recente wet- en regelgeving. Wij zijn volledig SC-530-gecertificeerd. Linisol Milieutechniek heeft decennialange ervaring in asbestsanering in fabrieken, bedrijfsruimtes, kantoren, ziekenhuizen en scholen. Vakkundigheid is dus verzekerd. Bovendien denken wij als ondernemers: We ontzorgen u, rekenen een scherpe, eerlijke prijs en leveren kwaliteit. En: afspraak is afspraak bij Linisol Milieutechniek , gegarandeerd.

Het saneren van asbest is een zorgvuldig proces. Lees hieronder welke stappen Linisol Milieutechniek samen met u doorloopt bij uw saneringsproject.

 1. Wat moet er gebeuren?

  Verwijderen is vooruitzien. Dat klinkt misschien gek, maar is eigenlijk heel logisch. Niet alleen moet het asbest verwijderd worden; ook de functie van het pand of de ruime ná de sanering, dient duidelijk te zijn. Dus: Kijk naar de toekomstige bestemming of functie van de te saneren ruimte. Denk na over de nieuwe isolatie en mogelijke manieren om op duurzame wijze energie te besparen. Kortom: Zet uw wensen op een rij. Linisol Milieutechniek helpt u met het inventariseren en scherpstellen van uw wensen. Wij zorgen voor richtprijzen voor passende oplossingen die aan sluiten op wat bij uw saneringsproject moet gebeuren.

 2. Financiële mogelijkheden

  Er is een breed scala aan financiële mogelijkheden voor het bekostigen van een asbestsanering voor handen. Zo zijn er diverse subsidieregelingen beschikbaar en bestaan er uiteenlopende fiscale voordelen. Wij hebben ze hier voor u op een rij gezet. Ga vooral ook in gesprek met uw adviseur, accountant of bank en maak het financiële plaatje voor de sanering compleet. Maak op een slimme manier gebruik van de kansen die de verschillende financiële regelingen bieden. Linisol Milieutechniek helpt u graag met het beantwoorden van uw vragen.

 3. Plan van Aanpak & Offerte

  Heeft u uw wensen scherp op het netvlies? Samen met u, vatten we uw wensen en financiering samen in een Plan van Aanpak, op basis waarvan we concrete offertes opstellen. Zo weet u exact hoe de asbestsanering zal worden uitgevoerd en wat het precies gaat kosten. En geen vervelende verrassingen achteraf: Bij Linisol Milieutechniek weet u meteen én volledig waar u aan toe bent.

 4. Formaliseren

  Het saneren van asbest dient vakkundig en veilig te gebeuren. Daarom moet een sanering altijd officieel worden gemeld bij de daarvoor bevoegde instanties. Zonder deze formaliteiten kan er niet gestart worden. Zo dient er vooraf een inventarisatie van de aanwezige hoeveelheid asbest worden gemaakt. De regels schrijven voor dat dit door een ander bedrijf dan de saneerder zelf wordt gedaan. Linisol Milieutechniek ontzorgt u in het hele formele proces rondom asbestsanering: Er wordt een deskundig bedrijf ingeschakeld voor de inventarisatie van de aanwezige asbest, het saneringsproject wordt door ons bij de instanties aangemeld en we laten het project officieel door een daarvoor bevoegde partij keuren.

 5. Aan de slag!

  Veilig, vakkundig en effectief: Linisol Milieutechniek saneert uw project binnen een kort tijdsbestek, met behulp van de modernste en veiligste technieken. We werken volledig volgens de meest recente wet- en regelgeving. Wij zijn SC-530-gecertificeerd; dit predikaat garandeert dat Linisol Milieutechniek asbest op een arbeids- en milieutechnisch correct wijze verwijdert. Ook staan er richtlijnen in het certificaat voor wat er gedaan moet worden als er asbest vrijgekomen is als gevolg van een incident. Het certificaat verplicht ons tevens om op een schriftelijke manier aan te tonen dat we werken volgens de wensen en eisen van de klant en dat de wettelijke verplichte stappen worden doorlopen. Hierdoor is de veiligheid en kwaliteit van uw saneringsproject optimaal gewaarborgd.

 

Asbestsanering dient veilig en vakkundig te gebeuren. Asbest is immers gevaarlijk materiaal, met de nodige risico's voor de gezondheid van uw mensen. Saneren is echter aan regels gebonden en brengt de nodige kosten met zich mee. Linisol Milieutechniek heeft daarom voor u enkele veelgestelde vragen over asbest en asbestsanering op een rijtje gezet.